Tre medarbetare, tre decennier, ett jubileum! I år fyller vi 30 år som företag!

Det är fantastiskt vad åren går och vad mycket som har hänt sedan 1989 då Aaro Systems, namngett efter grundaren Jonas Aaro, registrerades som företag.

Vi bad tre av våra fantastiska ”Aaroiter” – som här får representera var sitt decennium – att kort reflektera över sin delaktighet i vår utveckling och sina insikter.

Matthias Bolliger

Matthias Bolliger, utvecklare, började på Aaro Systems 1995. Baserad i Tallinn.

Matthias, du är en av de första ”Aaroiterna” och har en väldigt djup AARO-kännedom, då du har jobbat både på kundsidan och med produktutveckling. Berätta om hur du upplevde Aaro Systems 90-tal och hur du ser på framtiden.

”När jag började på Aaro blev jag en av de första anställda. Då var jag mycket ute hos kund och gjorde ”allt”. Företaget har utvecklats jättemycket sedan dess, men känslan av familj är densamma. Det är nog därför jag är kvar fortfarande, för jag trivs så bra!

Jag tycker embryot, de delar som till slut blev AARO, var bra redan från början, men det är kul att ha varit med och utvecklat en så pass tekniskt avancerad produkt, som fortfarande blir bättre hela tiden.

Om drilldown var ”mitt” decenniums största händelse, så tycker jag att det största tekniska språnget på senare år är att AARO kan levereras direkt i molnet. Det är en självklar utveckling som gynnar alla kunder.”


Torbjörn Alfredsson, började som applikationskonsult på Aaro Systems 2007, nu Head of Global Sales Support. Baserad i Göteborg.

Torbjörn AlfredssonMed en mängd implementationer av AARO i ryggen har du mött olika kunder och utmaningar, som applikationskonsult och kundansvarig i Västsverige. Vad är det roligaste med ett implementationsprojekt?

”Det roligaste är att man är med under hela resan från designfasen i början, till projektavslutet. Kunder har ganska olika uppsättningar och designönskemål, så varje implementation är unik på sitt sätt.

Att vara med när kunden får se sin vision omvandlas till en etablerad process, där AARO till slut blir kugghjulet som lyfter deras koncernredovisning och koncernrapportering till nya höjder, är lika inspirerande varje gång!”


Josefin Bergdahl, applikationskonsult, började på Aaro Systems 2016. Baserad i Malmö.

Josefin BergdahlDu som är förhållandevis ”ny” på Aaro Systems, vad gillar du mest med din tid hos oss hittills och med produkten AARO?

”Innan jag började på Aaro Systems hade jag hunnit jobba med systemförvaltning i AARO, hos en tidigare arbetsgivare.
Jag gillade att jobba i systemet och värdesatte att vi, som kund, ombads att ge tips och förslag till Aaro Systems, om nya och förbättrade funktioner. Det kändes priviligierat att man lyssnade på oss.

Nu när jag jobbar här själv har jag också på nära håll sett hur bra det blir när vi använder kunders förslag i utvecklingen, av både systemen och i våra processer. Då utvecklas produkten i rätt riktning.

Som konsult är det roligt att känna sig uppskattad när man är ute hos kunderna, för det märks att de gillar att man kommer direkt från Aaro, och har spetskompetens om produkten.”

» Läs mer om hur vi blivit Sveriges bästa producent och leverantör av koncernrapporteringssystem.